МЗС України викликало посла Палестини через заяви його колеги про Крим

Міністерство закордонних справ України викликало посла Палестини в Києві Мохаммеда Аль-Ассада після поширених ЗМІ слів посла цієї країни в Росії Абдель Хафіза Нофаля про можливе визнання Криму російським.

«Під час бесіди директор департаменту Близького Сходу і Африки МЗС України Мирослава Щербатюк звернулася до палестинської сторони за роз’ясненнями. Посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Ассад підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим», – заявили в МЗС України.

Згідно з повідомленням, станом на 18:30 посол Палестини в Росії розповів, що не робив жодних заяв щодо Криму.

В інтерв’ю, оприлюдненому російським виданню «Известия» 19 вересня 2018 року, Абдель Хафіз Нофаль нібито заявив, що його країна може офіційно визнати анексований Крим російським.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

comments: