Медведєв розповів, кого в Україні торкнуться російські санкції

Російські санкції торкнуться сотен громадян і компаній в Україні. Про це розповів журналістам прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«Якщо говорити про фізичних осіб, то, цілком ймовірно, це будуть сотні людей, які своїми діями завдавали шкоди нашій країні», – сказав очільник російського уряду.

За його словами санкції передбачають блокування активів, заборону на виведення капіталів і поставки ряду товарів.

Окрім того Москва планує заборонити поставки на територію Росії деяких українських товарів.

«Йтиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені на Україні, для того, щоб постачати їх в Російську Федерацію», – зазначив Медведєв.

Читайте також: МЗС Росії звинувачує США у пошуках приводу для нових санкцій

22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ про запровадження економічних санкцій проти України. Як йдеться в рішенні, санкції запроваджуються у відповідь на «недружні і такі, що суперечать міжнародному праву, дії України, пов’язані із запровадженням обмежувальних заходів стосовно громадян і юридичних осіб Російської Федерації, з метою захисту національних інтересів» Росії.

У травні цього року Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення про розширення антиросійських санкцій і запровадження обмежувальних заходів проти 30 юридичних і 14 фізичних осіб. Пізніше президент Петро Порошенко своїм указом ввів у дію це рішення. Таким чином, загалом зараз санкційний список налічує 1762 фізичні особи і 786 юридичних осіб.

У липні в Кремлі пообіцяли внести в новий список санкцій сотні українських фізичних і юридичних осіб і заявили, що це відповідь на дії України.

comments: