Майже півтора мільйона гривень заробив син Пашинського на державному «Спецтехноекспорті» – #Точно

Директор департаменту контрактів державного підприємства «Спецтехноекспорт» Антон Пашинський, син голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, від 2016 року задекларував майже 1,5 мільйона гривень доходів. Така інформація міститься на офіційному веб-порталі електронних декларацій, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Зокрема, в серпні цього року Антон Пашинський подав зміни до декларації, в яких вказав, що отримав місячну зарплату в сумі 104 тисячі 680 гривень.

Минулого року син народного депутата отримав річну зарплату в розмірі 802 тисячі 109 гривень.

У 2016 році Антон Пашинський заробив 472 тисячі 411 гривень.

Додатково декларант отримав понад 48 тисяч гривень від медичного страхування в державній компанії.

Висока заробітна плата дозволила Пашинському-молодшому придбати власне елітне авто. Минулого року він задекларував Toyota Land Cruiser Prado 150 за один мільйон гривень.

Антон Пашинський у деклараціях зазначає власне прізвище з орфографічною помилкою українською мовою. В частині документів не вживається м’який знак у суфіксі «-ськ» – «Пашинский».

Про те, що 24-річний Антон Пашинський у лютому очолив один із департаментів підприємства «Спецтехноекспорт» три роки тому заявило видання Forbes.

Тоді депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський назвав у коментарі Радіо Свобода повідомлення про керівну посаду сина «ФСБшною провокацією».

«Свідомо змінивши добре оплачувану роботу на роботу на державному підприємстві, я допомагаю країні, роблячи те, що вмію робити добре: шукаю компанії, які можуть постачати в Україну справжні (не мисливські) нічні приціли і тепловізори, виробників стрілецької зброї», – так пояснив Антон Пашинський свій перехід до державної компанії у Facebook.

 

comments: