Кримчанина Амета Аметова знову забрали до відділення поліції Судака – активістка

Кримчанин Амет Аметов знову перебуває у відділенні підконтрольної Росії поліції в Судаку – після вчорашнього обшуку в його будинку і затримання, повідомляє кримськотатарська активістка Ленора Дюльбер.

«До обіду в будинок Ільвера Аметова знову приїхали правоохоронці і забрали його сина Амета в місцеве відділення поліції. Вчора Амет весь день провів у компанії невідомих йому людей, ввечері його довезли до Судака і залишили на дорозі біля кварталу, де він проживає. Зараз він в міському відділенні поліції, спілкується з правоохоронцями», – мовиться в повідомленні.

8 травня голова Судацького районного меджлісу Ільвер Аметов заявив, що під час обшуку в будинку російські силовики побили його сина і відвезли його в невідомому напрямку. За словами Аметова, в будинок увірвалися близько десяти силовиків. Свою появу вони пояснили повідомленнями про те, що в будинку можуть бути зброя і наркотики.

Увечері 8 травня стало відомо, що Амета Аметова відпустили.

Коментарів підконтрольних Росії силових відомств Криму з приводу обшуків і затримання поки що немає.

У квітні 2016 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова. Світова спільнота висловила протест у зв’язку з такими діями російської влади. Захист Меджлісу відправив апеляцію до Верховного суду Росії, однак апеляційна інстанція підтвердила заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір»; цю заборону Москва намагається насаджувати і в окупованому українському Криму.

comments: