Кошти від розмитнення «євроблях» дозволить індексувати пенсії – Порошенко

До Пенсійного фонду надійшли п’ять мільярдів гривень, які можуть дозволити індексувати пенсії – такі проміжні висновки зробив президент Петро Порошенко, коментуючи надходження розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Закликаю власників автомобілів з іноземною реєстрацією скористатися останніми днями дії пільгового періоду для легалізації зазначених транспортних засобів. Це сприятиме не лише наповненню безпосередньо бюджету Пенсійного фонду, а й дозволить здійснити індексацію пенсій», – цитує Порошенка його прес-служба.

Він також звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і міністра соціальної політики Андрія Реви з проханням врегулювати спрямування коштів від розмитнення автомобілів на індексацію пенсій.

«Вже зараз 5 мільярдів гривень надійшли до Пенсійного фонду. Це дає нам можливість вирішити питання індексації тих пенсій, які не були проіндексовані в силу обставин військових і бюджетних у 2015-2016 роках. І, Володимиру Борисовичу, Андрію Олексійовичу, я б дуже просив зараз, коли ми бачимо попередні позиції, щоб ми підготували і попередньо обговорили пропозиції щодо вирішення питань захисту тих, хто в першу чергу зараз постраждав – це пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію. Щоб ми знайшли можливість використати кошти, які надходять від розмитнення автомобілів, для вирішення цієї гострої и болючої соціальної проблеми», – сказав Порошенко.

З 25 листопада 2018 року по 31 січня 2019 року в Україні розмитнили понад 65 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

22 лютого спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

Відповідний закон набрав чинності 25 листопада.

comments: