Комітет захисту журналістів закликає до звільнення донецького блогера Васіна

Базований у Нью-Йорку Комітет захисту журналістів закликає до звільнення донецького блогера, автора Радіо Донбас.Реалії Станіслава Васіна (справжнє прізвище – Асєєв).

У заяві, поширеній у п’ятницю, комітет закликає українську владу використати всі можливості для пошуку й гарантування безпеки Васіна, зв’язок із яким зник на початку червня.

«Всі сторони конфлікту на сході України мають поважати важливу роль, яку журналісти відіграють у донесенні новин до громадськості», – заявила представниця організації Ніна Огнянова.

Зв’язок із донецьким блогером і автором Радіо Донбас.Реалії та інших видань Станіславом Васіним (Асєєвим) зник на початку червня. Першим про зникнення Васіна повідомив екс-депутат Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

В ефірі Радіо Донбас.Реалії 14 червня Єгор Фірсов повідомив, що, за його даними, Васіна затримали саме представники угруповання «ДНР».

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

12 червня до звільнення Васіна закликав головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч. Цього ж дня Національна спілка журналістів України звернулася з проханням до представників міжнародних місій у захопленому бойовиками Донецьку із проханням допомогти з’ясувати місце перебування блогера.

14 червня до звільнення Станіслала Васіна закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів».

comments: