З початку доби четверо українських воїнів поранені на Донбасі – штаб

У зоні бойових дій з початку доби 14 травня зазнали поранень четверо українських військовослужбовців, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі на сторінці у Facebook.

«Обстріли позицій сил АТО з боку російсько-терористичних військ впродовж дня не припиняються. З початку доби бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України», – повідомили у штабі.

За даними українських військових, під час бойових атак сепаратисти використовували 82, 120, 122-міліметрові міномети, а також артилерійські систем калібру 152 міліметри. Стріляли бойовики також з танку, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Наші позиції в районі Кримського бандити обстрілювали з озброєння бойових машин піхоти. А по опорних пунктах сил АТО неподалік Станиці Луганської та Новоолександрівки вели вогонь з станкових протитанкових гранатометів», – додали у штабі.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» не оприлюднили актуальних повідомлень про бойові дії 14 травня.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

comments: