Записку до проекту Мосійчука щодо Супрун готували на комп’ютері народного депутата «Опозиційного блоку» – ЦПК

Пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука про «привласнення» Уляною Супрун повноважень міністра охорони здоров’я готували на комп’ютері народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Долженкова, повідомляє «Центр протидії корупції» з посиланням на цифрові властивості документа.

ЦПК називає Долженкова «підконтрольним» бізнесмену Рінату Ахметову та його довіреною особою.

Долженков цю інформацію не коментував. Мосійчук, зі свого боку, заявив, що проект постанови і пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Близнюк на його комп’ютері.

Читайте також: «Битва за Супрун»: аргументи сторін

У своїй постанові «щодо відповідальності громадянки Сполучених Штатів Америки Супрун Уляни Надії за порушення Конституції України та привласнення повноважень Міністра охорони здоров’я України» Мосійчук просить визнати дії Супрун такими, що «шкодять інтересам українського народу та держави». Документ зареєстрований у парламенті 8 лютого.

5 лютого стало відомо, що цей суд Києва заборонив Уляні Супрун «вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень голови МОЗ». Першим про це повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, політична сила якого і подала відповідний позов. Пізніше інформацію підтвердили і в самому Міністерстві охорони здоров’я. В уряді оскаржили це рішення суду.

Окружний адміністративний суд поки що не ухвалив рішення за цією скаргою.

comments: