Гройсман закликав Раду ухвалити пенсійну реформу до кінця сесії

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив сподівання, що Верховна Рада до кінця нинішньої сесії схвалить пенсійну реформу. Він сказав про це під час виступу в парламенті на Годині запитань до уряду.

«Із 1 жовтня після того, як ви схвалите цю реформу, – а я сподіваюся на те, що ми її спільно приймемо ще до того, як закінчиться ця сесія, – ми зможемо підготуватися, і з 1 жовтня дев’ять мільйонів отримають уже більш високу пенсію», – сказав Гройсман у Верховній Раді Україні, представляючи проект пенсійної реформи, розробленої Кабінетом міністрів.

Згідно з календарним планом, нинішня шоста сесія Верховної Ради закінчується 21 липня. При цьому останнє пленарне засідання призначене на 14 липня, в рамках якого має відбутися також година запитань до уряду.

На засіданні 17 травня Кабінет міністрів України одноголосно схвалив проект закону про пенсійну реформу.

Під час презентації законопроекту прем’єр-міністр повідомив, що документ не передбачає підвищення пенсійного віку за наявності 25 років трудового стажу. Також Гройсман додав, що люди без страхового стажу зможуть виходити на соціальну пенсію в 63 роки, а люди з менш ніж 15 роками трудового стажу – в 65 років. Крім того люди, які бажають вийти на пенсію раніше від 65 років, але мають менше ніж 25 років трудового стажу, зможуть доплатити в Пенсійний фонд і вийти на пенсію раніше.

На реалізацію проекту осучаснення пенсій у 2018 році, за його словами, знадобиться понад 30 мільярдів гривень. За словами Гройсмана, додаткова потреба Пенсійного фонду в коштах на 2017 рік становить 11,2 мільярда гривень на осучаснення пенсій.

Пенсійна реформа є одним із ключових пунктів меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом. 

comments: