Генерал Назаров, засуджений у справі про катастрофу Іл-76, подав апеляцію

Генерал-майор Віктор Назаров, засуджений до семи років позбавлення волі у справі про катастрофу літака Іл-76 на сході України, подав апеляцію на рішення суду. Інформацію про це підтвердив адвокат, представник інтересів родин загиблих бійців у суді Віталій Погосян.

Як повідомив Радіо Свобода адвокат, за законом, у генерал-майора було 30 днів з дня оголошення вироку на подання апеляції. Саму апеляцію, на його думку, суд розгляне, не менш як за місяць.

«Після отримання судом апеляції дається час сторонам – написати свої заперечення. Зазвичай це займає близько двох тижнів. Наскільки мені відомо, це досить об’ємний документ. На мою думку, розгляд самої апеляції в суді може відбутись не менш як за місяць, а то і більше», – сказав Віталій Погосян.

Раніше генерал-майор Віктор Назаров заявляв, що не визнає своєї провини і що оскаржуватиме рішення суду в апеляційному суді.

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд на Дніпропетровщині, розглядаючи справу про збиття озброєними сепаратистами українського літака Іл-76, визнав Назарова винним у службовому недбальстві й присудив йому 7 років позбавлення волі.

Шкоду, завдану державі, суд оцінив у 29 мільйонів гривень.

Тоді міністр оборони Степан Полторак заявив, що рішення суду щодо Назарова створює «небезпечний прецедент» і що «оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, експерти та судді». 

comments: