В Шарлотсвіллі оголосили надзвичайний стан напередодні річниці протесту ультраправих – ЗМІ

У Шарлотсвілі, штат Вірджинія, готуються до річниці маршу ультраправих 12 серпня минулого року, повідомляє «Голос Америки». Тоді під час сутичок між ними та ідеологічними противниками загинула учасниця зустрічного протесту.

Місцева влада запровадила надзвичайний стан, що дозволить правоохоронним органам скликати на місце можливих заворушень національну гвардію. Цей режим буде діяти не лише в Шарлотсвіллі, а й по всій Вірджинії.

Читайте також: «Американський експерт: конфлікт у Шарлотсвіллі – глибший, ніж расовий»

На ці вихідні в Шарлотсвілі запланована пам’ятна акція на честь 32-річної Гезер Гейер. Торік вона загинула, коли прихильник ультраправих в’їхав у натовп людей на машині. Ще 19 людей зазнали поранень. Водія авто, 20-річного Джеймса Алекса Філдза, заарештували.

До недільного протесту ультраправих також готуються у Вашингтоні. Акція відбудеться навпроти Білого дому на площі Лафайєт. Також місцеві активісти збираються провести контрмітинг за кілька кварталів від першого на площі Свободи. Поліція столиці США готується запровадити посилені заходи безпеки.

Після подій в Шарлотсвілі річної давнини президент США Дональд Трамп публічно засудив прояви расизму. Аналогічну заяву опублікував і його попередній на цій посаді Барак Обама.

comments: