Втрат серед українських воїнів на Донбасі з початку доби немає – штаб

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що через обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків від початку доби і до 18-ї години неділі втрат серед українських військовослужбовців на Донбасі немає. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«З початку доби бойовики 28 разів відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України, час від часу застосовуючи й важке артилерійське озброєння, заборонене Мінськими угодами», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу вранці обстріляли з гранатометів та вивели з ладу насосну станцію першого підйому Південно-донбаського водоводу.

«Постраждалих серед персоналу станції немає. Втім сотні тисяч людей знову на невизначений термін залишились без води. Пізніше, близько 11-ї години, обстрілюючи наші позиції в районі Зайцева, окупанти вкотре поцілили з гранатомета у житловий будинок місцевих мешканців. На щастя, ніхто з цивільних не постраждав», – повідомили у штабі.

Бойовики угруповання «ДНР» звинуватили українських військових у обстрілі насосної станції. Вони стверджують, що ЗСУ стріляли біля Ясинуватої учора і продовжили обстріли сьогодні вранці. Сепаратисти оголосили «режим надзвичайної ситуації» через припинення подачі води в Докучаєвськ.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі селища Фрунзе, через що, як кажуть бойовики, було пошкоджено газопровід.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

comments: