ВМС України готові застосувати зброю у разі провокацій на військових об’єктах – заява

Командування Військово-морських сил України заявило про готовність застосувати зброю у разі провокацій стосовно військових об’єктів або військовослужбовців. Про це йдеться у заяві відомства на сайті Міноборони.

Згідно з даними ВМС, останнім часом почастішали випадки спроб вчинення провокацій, диверсій, терористичних актів та інших протиправних дій проти військових об’єктів, особливо баз (арсеналів), складів тощо.

«У разі будь-яких спроб провокацій, неадекватних дій з боку деструктивних елементів стосовно військових об’єктів або військовослужбовців посадові особи гарнізонів, військових частин, чергових служб, варти і нарядів вживатимуть відповідні заходи протидії, передбачені чинними нормативно-правовими актами України, у тому числі, у випадку необхідності – із застосуванням зброї», – йдеться в повідомленні.

Військові заявляють, що «антиукраїнські сили» наміри здійснити провокації «підганяють» під свята і річницю трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

«Командування Військово-морських сил Збройних сил України звертається до місцевих органів влади, громадян з проханням бути пильними, не «вестися» на провокації російських спецслужб, зберігати спокій, дотримуватися законів України, а при виявленні підозрілих осіб в місцях дислокації військових об’єктів негайно повідомляти військове командування і правоохоронні органи», – додали у відомстві.

Раніше сьогодні перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий повідомив, що Правоохоронні органи не допустять сутичок і провокацій під час масових заходів, запланованих на травневі свята і до річниці подій 2 травня 2014 року в Одесі.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

comments: