Бойовики відправили вченого Козловського у колонію – племінник

Вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, ув’язненого угрупованням «ДНР», перевели з Донецька у виправну колонію в Горлівці, повідомив його племінник Денис Козловський.

«Нам стало відомо, що його перевели в Микитівську виправну колонію №87, до місця виконання покарання», – сказав племінник «Укрінформу». 

Він додав, що до цього в’язень перебував у місці попереднього тримання – в СІЗО в окупованому бойовиками Донецьку.

Денис Козловський заявив, що умови утримання його дядька наразі невідомі. За попередньою інформацією, він перебуває в «карантині» (коли заарештований (засуджений) потрапляє у в’язницю, проходить медичне обстеження, санобробку і чекає розподілу в камеру).

За підсумками зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську 15 травня Ірина Геращенко повідомила, що підтримувані Росією бойовики погодилися внести вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського до списку заручників, яких можуть звільнити.

3 травня так званий «військовий трибунал «ДНР» «засудив» незаконно утримуваного донецькими бойовиками українського історика і релігієзнавця Ігоря Козловського до 2 років та 8 місяців позбавлення волі. Як повідомив син ученого Олександр Козловський, «суд» бойовиків «не взяв до уваги ані вік 63-річного вченого, ані те, що в утримуваного є син-інвалід, який потребує його піклування».

В Україні і по світу неодноразово проходили акції #FreeKozlovsky із вимогою звільнити Ігоря Козловського з полону бойовиків. Правозахисна організація Amnesty International визнала Ігоря Козловського «в’язнем сумління».

comments: