Аксьонов заявляє, що на форумі в Ялті підписали угод на 100 мільярдів рублів

Очільник підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов заявляє, що на економічному форумі в Ялті, який проходив 20-22 квітня, підписали понад 30 угод на загальну суму близько 100 мільярдів рублів (46 мільярдів гривень – ред.). Про це повідомляють на сайті російського уряду анексованого Криму.

«При цьому є ще меморандуми, а також пропозиції підписати найближчим часом кілька проектів. Загальна сума складе 100 млрд рублів. Це ті проекти, які реально можуть бути реалізовані, за якими об’єктивно є гроші, під які є земля, під які є адміністративні можливості, що відповідають федеральному законодавству», – сказав Аксьонов.

Напередодні повідомлялося про намір катарської компанії збудувати на території анексованого Криму великий готель. Про такі плани керівництво компанії оголосило на економічному форумі в Ялті.

Щороку навесні підконтрольна Кремлю влада анексованого Росією Криму проводить у Ялті економічний форум, який називають міжнародним, запрошуючи до участі представників різних країн світу. Через візити іноземців нинішня влада півострова прагне легалізувати «російський» статус півострова.

Раніше – у зв’язку із запланованим на квітень проведенням економічного форуму в Ялті – Прокуратура АРК закликала МЗС України проінформувати представників іноземних держав про правила в’їзду на територію анексованого Криму, а також про відповідальність за порушення українського законодавства.

МЗС України направило Росії ноту протесту через економічний форум у Ялті. Спікер МЗС України Мар’яна Беца повідомила, що Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про участь у Ялтинському міжнародному економічному форумі» іноземних представників, щоб згодом притягнути їх до відповідальності.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

comments: