Адвокат Балуха вимагатиме зустрічі з ним після інформації про побиття і погрози – правозахисники

Адвокат українського активіста Володимира Балуха, який голодує в кримському СІЗО, має намір домагатися зустрічі із підзахисним 15 вересня, повідомляє Кримська правозахисна група.

Про такий намір адвокат повідомив у зв’язку з інформацією про побиття та погрози політв’язню.

«Адвокат Володимира Балуха зв’язався телефоном СІЗО із черговим. Черговий запевнив адвоката, що жодних надзвичайних подій не відбувалося, включаючи і Володимира Балуха. Адвокат повідомив, що для того, щоб у цьому впевнитись, йому необхідно побачити підзахисного. Черговий відповів, що завтра можна прийти, і зі згоди начальника зустрітися з Володимиром Балухом. Завтра адвокат буде домагатися зустрічі з активістом», – повідомили правозахисники.

Українського активіста Володимира Балуха у сімферопольскому СІЗО «вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися», повідомив проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Читайте також: «Чийгоз: После избиения у Балуха болит голова и печень​»

Засуджений в анексованому Росією Криму Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуза 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і декілька тротилових шашек. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку

comments: