У «Реанімаційному пакеті реформ» заявляють про хакерську атаку на їхній сайт

На сайт громадського об’єднання «Реанімаційний пакет реформ» здійснили хакерську атаку невідомі, заявила у коментарі Радіо Свобода керівник комунікаційного напрямку організації Ірина Соломко.

За її словами, про хакерську атаку їм повідомили громадські активісти з Хмельницького, яких під час спроби відвідати через Google-пошук сторінку «Реанімаційного пакету реформ» переадресовувало на сайти порнографічного змісту.

«Наші ІТ-спеціалісти, проконсультувавшись з іншими фахівцями, кажуть, що може бути кілька варіантів. Але це однозначно протиправні дії проти нашого сайту. І ми думаємо, що це не випадково», – зазначила вона та додала, що напередодні проблеми були і з офіційною сторінкою організації у Facebook.

Наразі робота сайту поновлена.

У РПР не можуть назвати конкретної причини, яка могла спровокувати атаку, але припускають, це може бути пов’язано з їхньою діяльністю, зокрема з критикою законопроекту №6220, який вони вважають «шибеницею для страти слідства НАБУ». Також в організації відзначають активізацію так званих ботів, які працюють проти них.

 

comments: