Україна дасть юридичну оцінку скарзі Росії до СОТ через санкції – Мін’юст

Україна дасть «належну юридичну оцінку» скарзі Росії, поданій до Світової організації торгівлі через запроваджені Києвом санкції, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.

«Наша позиція дуже чітка: ми маємо право робити такі обмеження, і ці обмеження стосуються національної безпеки. Якщо Росія впадає в істерію про те, що їхні економічні права порушені тим, що ми запровадили чергові санкції та заблокували частину… яка контролюється ФСБ, зокрема «ВКонтакте», «Одноклассники», то, напевно, ці санкції ефективні, якщо Росія так стривожилася на цю дію української влади», – сказав Петренко 22 травня в Києві.

«Їхні скарги до СОТ отримають належну юридичну оцінку з боку України як члена СОТ», – додав міністр.

20 травня російський міністр економіки Максим Орєшкін заявив, що Москва подала до Світової організації торгівлі запит на проведення консультацій у зв’язку з обмеженнями з боку України. За його словами, позов стосується порушення базових угод СОТ.

Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних та юридичних осіб із Росії у зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях.

comments: