Суд призначив наступне засідання у справі Януковича на 1 серпня

Оболонський районний суд Києва вирішив продовжити розгляд справи за звинуваченням екс-президента України Віктора Януковича 1 серпня о 10:00. Таке рішення оголосив суддя Владислав Дев’ятко.

Суд ухвалив «забезпечити явку безкоштовного адвоката безперервно на засідання, незалежно від того, як поводитимуться адвокати Януковича».

Перед тим у справі Януковича з’явився новий адвокат – Олександр Байдик. Після своєї появи в залі Оболонського районного суду 31 липня він заявив, що потребує часу на ознайомлення з матеріалами справи. Суддя Дев’ятко оголосив, що суд вирішить це питання 1 серпня після того, як виступить прокурор. 

Раніше 31 серпня в судовому засіданні адвокат Януковича Віталій Сердюк відмовився брати участь у дебатах сторін і заявив відвід всьому складу суду.

Суддя Дев’ятко вказав, що через дії сторони захисту призначені раніше дебати зірвано.

Судові дебати у справі колишнього президента Віктора Януковича за звинуваченням у державній зраді мали розпочатися 30 липня, але не відбулися через неявку представників сторони захисту.

Слідство звинувачує Януковича за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі президент-утікач переховується за кордоном.

comments: