Собчак потрапила до бази «Миротворця»

Кандидат у президенти Росії від партії «Громадянська ініціатива» Ксенія Собчак потрапила в базу українського сайту «Миротворець» за «незаконне відвідування» анексованого Криму в 2014 році.

Як повідомляє сайт «Миротворець», Собчак «свідомо порушила державний кордон України з метою проникнення в окупований Росією Крим».

Як докази цього звинувачення, сайт наводить репортаж Собчак і російського журналіста Антона Красовського «Исконно няш» для сайту «Сноб.ru».

Раніше речник Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив «Інтерфаксу-Україна», що в разі появи Собчак на українському кордоні Державна прикордонна служба України «проведе комплекс заходів з перевірки можливого порушення нею українського законодавства».

На даний момент українські відомства не повідомляли, що проти Собчак діють будь-які обмеження при в’їзді на територію України.

Про те, що Собчак відвідувала анексований Крим у квітні 2014 року, заявляли депутати російської Держдуми від Криму Наталія Поклонська і Андрій Козенко.

Центр «Миротворець» є громадською організацією. Центр відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів й іноземних громадян, які їх підтримували або підтримують, і публікує їх на своєму сайті.

6 березня кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак повідомила, що направила лист у посольство України в Росії з проханням дозволити їй в’їзд до анексованого Криму через територію України.

В українському Мінінформполітики заявили, що Собчак може приїхати в анексований Крим з боку материкової України після перевірок у відповідних органах.

18 жовтня 2017 року Собчак офіційно оголосила про намір брати участь у президентських виборах в сусідній Росії. Вона називає себе кандидатом «проти всіх».

Собчак стверджувала, що не проводитиме передвиборчу агітацію у Криму. Раніше вона заявляла, що, анексувавши півострів, Росія порушила міжнародні зобов’язання. На думку Собчак, Києву і Москві необхідно провести спільний референдум про статус анексованого Криму.

Вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року – в річницю анексії Криму. Президент України Петро Порошенко і Верховна Рада закликали світову громадськість не визнавати результати майбутніх виборів президента Росії в анексованому Криму.

comments: