Розбиратися із «захопленням» медуніверситету в Одесі будуть чиновники МВС – Супрун

Розбиратися із «захопленням» Одеського національного медичного університету будуть заступник міністра внутрішніх справ і державний секретар МВС, які мають приїхати до Одеси наприкінці тижня. Про це в Одесі 10 вересня повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, міністерство розірвало контракт із колишнім ректором Валерієм Запорожаном і призначило виконувачем обов’язків Костянтина Аймедова. Але працювати новий керівник зараз не може через спроби Запорожана фізично захопити університет: вже кілька днів продовжується протистояння між старою і новою командою. Окружний адміністративний суд Києва визнав наказ міністерства незаконним, на підставі чого Запорожан і блокує роботу нової команди. 

«Порушені кримінальні справи, зокрема, про незаконно використані кошти на суму три мільйони гривень. Ми передали цю інформацію в Генеральну прокуратуру, отримали висновки від аудиторської служби. Запорожан не є ректором, право підпису у виконувача обов’язків. Я мала розмову із міністром внутрішніх справ щодо цього і зверталася до керівника Національної поліції», – повідомила Супрун.

Очільниця МОЗ приїхала до Одеси разом із прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Вони разом відвідали новий гінекологічний центр. Супрун також високо оцінила роботу диспетчерської служби швидкої допомоги Одеської області.

«Тепер ми маємо розділити невідкладні і екстрені виклики, тому що зараз є забагато невідкладних викликів, а не екстрених. В наступному році ми будемо концентруватись на експертній медичній допомозі – це нові машини, нове обладнання, підвищення кваліфікацій і зарплат. Одеська область – одна з пілотних, отже, її мешканці швидко відчують зміни», – заявила міністр охорони здоров’я.

comments: