Ракети українського виробництва показали високу точність при ураженні цілей – Турчинов

Ракети українського виробництва показали високу точність при ураженні цілей – про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов за підсумками ракетних випробувань, які відбулись в Одеській області.

За його словами, метою випробувань була перевірка роботи системи управління ракетами під час наведення та ураження цілей на підвищеній дальності.

«Під час випробувань ракети поцілили у мішень. Відстань від точки прицілювання до місця влучення становила всього близько 17 метрів, це при тому, що зона ураження подібної ракети – 300 метрів. Точність і ефективність ураження та потужність бойової частини ракети відповідають всім вимогам військових та тим завданням, які ставилися перед українськими розробниками», – написав Турчинов у Фейсбук.

В Одеській області 26 травня відбулися випробування новітньої української ракетної техніки.

У березні цього року в Раді національної безпеки й оборони України заявили про успішні запуски українських ракет, вироблених держконцерном «Укроборонпром» і Державним космічним агентством України.

Секретар РНБО раніше заявляв, що Україна була змушена виготовляти й випробовувати ракети через російську збройну агресію та загрозу повномасштабного вторгнення.

До цього останнє масштабне випробування ракет відбулося 1 грудня 2016 року на півдні України біля кримського узбережжя і викликало обурення російської влади й погрози застосувати російські ракети проти українських пускових установок.

comments: