Праворадикали розбили вікна у будівлі «Росспівробітництва» в Києві

Учасники акції «Смерть Росії», ініційованої організацією «ОУН» Миколи Коханівського, атакували 18 лютого офіси кількох установ у центрі Києва. У цих діях взяло участь близько 100 осіб.

Камінням і яйцями праворадикали закидали будівлю організації «Росспівробітництво» (це представництво російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці). Вікна в результаті нападу були розбиті, на стіні один із учасників залишив напис «Смерть Росії».

Також об’єктом агресивних дій стали офіси двох пов’язаних із Росією банківських установ.

Співробітники Нацгвардії і поліції були присутні на місці інцидентів, але не зупиняли дії нападників. Силовики вилаштовувалися живим ланцюгом між будівлями та учасниками акції, що не могло зупинити биття вікон.

Пізніше поліцейські зафіксували обсяг завданих будівлям пошкоджень.

Це не перший цього тижня інцидент щодо «Росспівробітництва» у Києві. 17 лютого молодики із шевронами «С14», «Традиція і порядок» та «Правий сектор» зайшли в будівлю представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво», на Подолі в Києві та розмалювали всередині стіни написами: «Геть ФСБ», «Смерть Росії», «Свободу політв’язням» та «Це вам за Крим», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Також фасад будівлі у ніч на 27 серпня 2016 року розмалювали невідомі, а у липні того ж року невідомі в масках закидали будівлю «Росспівробітництва» фаєрами, після чого на фасаді і дверях залишилися сліди кіптяви.

comments: