Поліція Дніпра відкрила справу через сутички біля пам’ятника Слави 9 травня

Поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження через сутички під час масового заходу біля пам’ятника Слави 9 травня. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

За даними речника поліції Ольги Кузнецової, за фактом сутичок в Соборному районному відділенні поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу – хуліганство.

За її словами, зокрема, під час сутичок невідомі застосовували сльозогінний газ, двоє поліцейських зазнали ураження очей. Поліція сльозогінного газу не застосовувала.

Водночас в обласній лікарні імені Мечникова Радіо Свобода повідомили, що після масових заходів 9 травня за медичною допомогою до закладу звернулися п’ятеро людей.

«Двоє лікуються у відділенні, у них черепно-мозкові травми, одна особа – із щелепно-лицьовою травмою, ще двоє з легкими ушкодженнями, їм надали допомогу і відпустили додому», – повідомили Радіо Свобода в лікарні. За даними з лікарні, серед тих, хто звернувся до закладу, один учасник АТО.

Дніпряни, користувачі соцмереж повідомляють про щонайменше про двох постраждалих у сутичках біля пам’ятника учасників бойових дій на сході України. А народний депутат України Андрій Денисенко – про те, що серед активістів «десяток зазнали травм».

9 травня у Дніпрі, біля пам’ятника Вічної слави, сталася штовханина під час святкування 9 травня. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», на чолі якої йшов народний депутат, один з лідерів партії Олександр Вілкул.

Демобілізовані бійці АТО, які стояли обабіч, зажадали від організаторів ходи відмовитись від використання партійної символіки. У цей момент з колони вискочили молодики спортивної статури, зав’язалась бійка. Учасники АТО також просили людей, які йшли в колоні, зняти «георгіївські» стрічки. У тих, хто не реагував на прохання, стрічки зривали силоміць. Поліція розмежовувала й відтісняла сторони конфлікту.

comments: