Обшуки під Радою санкціонувала суддя, яка відмовилася арештувати Саакашвілі – депутат

Обшуки в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради в Києві санкціонувала суддя Печерського районного суду Києва Лариса Цокол, яка в грудні 2017 року відмовилася обрати запобіжний захід екс-президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі, повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко у Facebook.

«Усі дії правоохоронців щодо обшуків в наметовому містечку були проведені відповідно до закону на підставі рішення судді Печерського суду Лариси Цокол, яка раніше вже показала свою принциповість, незалежність і професіоналізм, відпустивши Саакашвілі на свободу, не обравши йому ніякого запобіжного заходу», – написав Геращенко.

Він додав, що всіх, хто був затриманий, але не здійснював правопорушень, сьогодні відпустять.

11 грудня 2017 року Цокол не задовольнила клопотання про запобіжний захід для Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту в справі про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності».

Зранку 3 березня Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що поліція проводить слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради України. Народний депутат Семен Семенченко назвав дії силовиків «штурмом», а його колега Єгор Соболєв заявив, що наметовий табір «розтрощений спецпризначенцями».

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідоми , що слідчі працювали у рамках кримінальних проваджень за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу) у Києві в грудні 2017 року й сутичок біля Верховної Ради, які відбулися 27 лютого.

Правоохоронці згодом повідомили, що до відділень поліції доставили понад 100 людей, які чинили спротив силовикам біля будівлі Верховної Ради.

У поліції зазначили, що четверо їхніх співробітників шпиталізовані.

За словами правоохоронців, під час проведення слідчих дій на території наметового містечка біля Верховної Ради вони вилучили дев’ять гранат РГД-5, запали, «коктейлі Молотова» та п’ять димових мін.

comments: