НСЖУ звернулася до міжнародних місій у Донецьку щодо обставин зникнення журналіста Васіна – Томіленко

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звернулася з проханням до представників міжнародних місій в захопленому бойовиками Донецьку із проханням допомогти з’ясувати місце перебування журналіста Станіслава Васіна (Асєєва). Про це повідомив на сторінці у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

«Оскільки спілка не має офіційних представників на тимчасово непідконтрольній українській владі території, ми звернулися до Бюро представника ОБСЄ зі свободи медіа у Відні із проханням, аби представники СММ ОБСЄ дізналися про ситуацію на місці, в Донецьку. Крім того, ми направили листа до Міжнародного комітету Червоного Хреста із проханням зустрітися з матір’ю зниклого колеги та з’ясувати, якої допомоги він потребує», – повідомив Томіленко.

На його думку, міжнародні місії можуть «звернутися напряму» до тих, хто нині контролює ситуацію в Донецьку, щоб отримати достовірну інформацію про долю Станіслава Васіна.

Раніше сьогодні у Службі безпеки України підтвердили інформацію про зникнення українського журналіста, який жив у Донецьку з часу окупації і писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін.

Блогер і автор Радіо Донбас.Реалії Станіслав Васін зник у Донецьку. Першим про зникнення журналіста повідомив екс-депутат Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають жодної інформації про його місце перебування, відомо, що мати востаннє спілкувалася з ним 2 червня, наступного дня вони мали зустрітися у Макіївці, але цього не сталося, Станіслав просто не вийшов на зв’язок. За даними Фірсова, у квартирі Васіна – сліди злому і обшуку. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Станіслав Васін готував репортажі про життя Донецька для Радіо Донбас Реалії й інших видань. Зв’язку з ним редакція Радіо Свобода також не має з 2 червня.

З 2014 року частину Донеччини і саме місто Донецьк контролюють підтримувані Росією бойовики угруповання «ДНР».

comments: