На Донбасі загинув український військовий, 2 поранені – штаб

Українська сторона заявляє про загибель одного свого військового, ще двох поранених під час бойових дій на Донбасі.

«23 квітня з району проведення антитерористичної операції до військового госпіталю Дніпра вертольотом аеромедичної евакуації Мі-8 доправлено важкопораненого захисника Світлодарської дуги, який отримав кульове поранення від ворожого снайпера. Першу медичну допомогу військовослужбовцю надали у розташуванні підрозділу, а вже у Бахмутській лікарні його стан було стабілізовано та проведено заходи з підготовки до евакуації повітряним шляхом», – повідомили у штабі української воєнної операції на Донбасі.

Загалом, за інформацією штабу, упродовж доби підтримувані Росією сепаратисти 18 разів порушували перемир’я на всіх напрямках, використовуючи важке озброєння.

Сепаратисти угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Ясинуватої, Крутої Балки і району Донецького аеропорту упродовж минулої доби. Сепаратисти угруповання «ЛНР» кажуть про обстріл Збройними силами України минулої доби околиць Первомайська.

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії. Загиблий є громадянином США, двоє поранених – громадянами Німеччини і Чехії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

Керівництво ОБСЄ, Київ і світова спільнота закликали негайно розслідувати причини трагедії.

comments: