Луценко: слідство покаже, чи затриманий на хабарі у 150 тисяч доларів досі працює у НАБУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не впевнений, що затримана на хабарі у 150 тисяч доларів особа працює в Національному антикорупційному бюро. Це ще має встановити слідство, заявив він, відповідаючи на запитання журналіста програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший», на яких підставах базувалась заява прес-секретаря Луценка Лариси Сарган про затримання на хабарі працівника НАБУ.

«Подальші дії слідства встановлять, хто правий. Виходячи з матеріалів «прослушки», ми чуємо, що людина працювала в цьому органі. Також він представлявся в ході вимагання працівником на адміністративній посаді цього органу. Зараз я чую заяви НАБУ (про те, що затримана особа не працює в НАБУ – ред.). Звіримо наші дані», – зазначив Юрій Луценко.

На уточнююче питання журналістів, чи є інші докази того, що затримана особа працює в НАБУ, наприклад, дані про отримання нею зарплати в цьому органі, генпрокурор зазначив: «Ні, це буде визначатися слідством».

На запитання, чи достатньо було підстав стверджувати, що затриманий є працівником НАБУ, генпрокурор відповів ствердно.

При цьому Юрій Луценко додав, що в підозрі, яку він підписав вчора, ця особа «фігурує як екс-працівник правоохоронних органів, який вимагав хабар для діючих працівників правоохоронних органів».

19 травня речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook заявила про затримання співробітника НАБУ на отриманні хабара у 150 тисяч доларів від власниці торговельної мережі на Сумщині. 

Того ж дня на своїй сторінці у соцмережі Сарган натякнула, що підозрюваний – Олександр Самковий. Вона опублікувала скріншот його декларації.

Того ж дня у прес-службі НАБУ спростували цю заяву. «Ця інформація не відповідає дійсності і НАБУ спростовує її. Жодного з чинних співробітників наразі не затримували за фактом вимагання неправомірної вигоди або скоєння будь-якого іншого злочину. Відповідно ця інформація, яку повідомила Лариса Сарган, не є достовірною», – зазначили в Національному антикорупційному бюро.

comments: