Біля Авдіївки загинув український військовий через обстріли бойовиків – штаб

Українська сторона повідомляє про загибель свого військового під час обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків біля Авдіївки Донецької області.

«По позиціях неподалік Авдіївки російсько-окупаційні війська застосували міномети калібру 120-мм та 82-мм, гранатомети та великокаліберні кулемети. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу позицій однієї з механізованих бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання на донецькому напрямку неподалік Авдіївки, загинув військовослужбовець Збройних сил України», – повідомили у штабі української воєнної операції ввечері 2 травня.

«Противник, застосовуючи міномети калібру 120-мм та 82-мм, гранатомети різних систем та кулемети великого калібру, вів вогонь з боку населених пунктів Яковлівка та Ясинувата, що розташовані на тимчасово непідконтрольній Україні території», – зазначили у штабі.

Раніше у вівторок українська сторона повідомляла про 4 поранених своїх солдатів упродовж сьогоднішньої доби на Донбасі.

Донецькі сепаратисти заявляють про обстріли з боку українських військових околиць Донецька, Ясинуватої, селищ Спартак і Крута балка. Угруповання «ЛНР» заявляє про шість обстрілів з боку Збройних сил України за минулу добу.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину Донеччини і Луганщини, визнані в Україні терористичними.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

comments: