Militære operasjoner i Øst-Ukraina tvinge utenlandske investorer forsiktige å investere i ukrainske prosjekter

Militære operasjoner i Øst-Ukraina og mobilisere nøkkelpersonell risiko tvinge utenlandske investorer forsiktige å investere i ukrainske prosjekter. I fjor det første opplevde programvareutviklere for eksport, som hadde åpnet kontorer i Polen, Slovakia og andre europeiske land for å minimere risikoen. Nå kan være et slag ups, lagene er vanligvis laget av unge menn i vernepliktig alder.

Etter den siste uttalelse fra generalstaben av de mulige begrensende reise rekrutter fra Ukraina fire europeiske investeringsfond nektet å vurdere startups med Ukraina, sier managing partner Denis Dovgopol BVU Group. Navnene på disse midlene vil ikke avsløre det. To avtaler er mer sannsynlig å skje, sa han, brøt sammen av de samme grunnene. “Den viktigste verdien av en oppstart – team. Hun led en stor risiko på grunn av utkastet, og det tok hensyn til investorer (95% av de ansatte er utskrevet oppstart). Nå er denne verdifulle eiendel var begrenset i mobilitet “- forklarte han.

Enig med ham og investor fond TMT Investments, styreleder i Inkubator Happy Farm Games Shoyfot: “Dessverre, selve krigen – alltid en dårlig faktor for økonomien (unntatt militær industri). Og langt borte i det hele tatt vanskelig å forstå at selv i Kiev og Dnepropetrovsk ingen krig, nei. “Mobilisering betyr ytterligere risiko i form av tap av teammedlemmene. “Jeg har noen start-ups er en” – sier han “Capital”. Restriksjoner på reiser øker denne risikoen. For investorer som investerer i Ukraina for å tjene ved å selge oppstart. Og kjøpere nesten alltid i Amerika. Hvis gruppemedlemmer ikke kan komme til USA, er det en stor ulempe og økt risiko. “På den annen side, som en mann som sonet to år i hæren, jeg tror at det er en plikt og ære for hver mann – for å forsvare sitt land med armene,” – sa han.

Selv om ingen restriksjoner på bevegelse virker ikke (parlamentet har ennå til å utvikle en passende base), selv en intensjonserklæring var oppvekker for investorer. “Den negative virkningen av krig på det faktum holdning av investorer i Ukraina, selvfølgelig, forsterket av uforsiktige uttalelser som begrenser reise utenlands, som, heldigvis, har ennå ikke bekreftet” – legger prosjektdirektør Nicholas Palienko.

Ifølge lang skirted, utsiktene til slike restriksjoner er allerede tvinge gründere ikke tenke og handle mot innvandring. Selv de som gikk for å kjempe om kalt. Ifølge administrerende direktør i foreningen «IT Ukraina” Victor Valeev, nå mange ukrainske selskaper oppretter kontorer i utlandet – kreves av kunder. “International informasjonspolitikk Ukraina er svært svak. Utlandet, de ser bare hva vi krig og politiske problemer, “- sa han. Små selskaper og startups noen ganger flytte hele laget. For eksempel, sent i fjor alle kontor flyttet til Montenegro Kharkiv utviklingsselskap. Selv om årsakene til flytting selskapet ikke navnet.

Stopp masseflukt selskaper i utlandet kan oppnås ved å implementere reformer, deregulering, beskyttelse av privat eiendom og løse spørsmålet om krigen i øst, sikker Palienko. Som for mobilisering, kan risikoen for IT og andre sektorer av økonomien løses ved å tilby en formell mulighet ikke tjene for pengene. Disse midlene kan være rettet mot å øke attraktiviteten til militærtjeneste ved å øke lønn og helse og livsforsikring tropper. “I krig er økonomien, og ta godt betalt fagfolk til å tjene når det er hundretusener av arbeidsledige økonomisk gjennomførbare.” – Oppsummerer kilden publikasjonen.

comments: