Entinen Georgian presidentti Saakašvili Mihayil valmistautuu tulemaan Kansalliskirjaston johtaja korruptionvastainen toimisto Ukrainan

Entinen Georgian presidentti Saakašvili Mihayil valmistautuu tulemaan Kansalliskirjaston johtaja korruptionvastainen toimisto Ukrainan. Miten kirjoittaa median, Saakašvili uskoo edessä taistelussa vapauden Georgia on nyt Ukrainassa. Ja korruptio – on vihollinen Ukrainan peräti Venäjän joukkojen ja Venäjän panssarivaunut. Siksi poliitikko valmistelee paketti tarvittavat asiakirjat ja suunnittelee osallistua avoimen kilpailun johtajan aseman NABU. Mitä tiedetään, julistettiin 12 tammikuu tänä vuonna. Asiakirjat kestää 30 päivää – 12. helmikuuta.

Tietoa Saakashvili johtajana NABU ei ole uusi. Georgian politiikka “svataly” post viime syksynä, kun parlamentti “löytyi” tarpeeksi ääniä perustamaan elimen torjumaan suurempi poliittinen korruptio. Mutta sitten Saakashvili ei näe itse voi luopua kansalaisuuden maan, jonka hän oli presidentti lähes 10 vuotta. “Minulle tarjottiin virkaan ensimmäinen varapääministeri Ukrainan. Mutta että olin saada Ukrainan kansalaisuus, kieltäytyvät Georgian. En suostunut. Tässä vaiheessa, minulle tämä ei ole mahdollista, “- hän sanoi haastattelussa sitten.

On käynyt ilmi, että kahden viime kuukauden elämässä jotain Mihail Saakashvilin merkittävästi muuttunut, jos hän on valmis luopumaan Georgian kansalaisuuden korruption Ukrainan. Todellakin, vaikka Competition Commission ja muuttanut rikkomalla nykyisen lainsäädännön, jos kilpailua sallimalla ulkomaalaisten kanduvaty. Kuitenkin nykyinen versio lain Ukrainan kansallinen korruptionvastainen toimisto on tehnyt selväksi, että johtaja NABU olla kansallisessa / toisen valtion kansalainen. Ukrainan kansalaisuus – on tarpeen. Ja kuten tiedätte, kuten eilen koalitio suunnitelmat eivät aikomus muuttaa tämän artikkelin. Vaikka laki ei muutu.

Viime perjantaina – 30 tammikuu 2015 – oli rekisteröity parlamentissa laskun №1660-D, joka palaa lain Ukrainan “On kansallinen korruptionvastainen toimisto” useimmat artikkelit takavarikoitu iltana ennen äänestystä.

Bill on rekisteröity kansanedustajia eri poliittisten puolueiden ja hyväksynyt Rada korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa.

«Tämä lakiesitys oli yhteisymmärrys parlamentin, ministerikabinetin, eri poliittisten puolueiden ja presidentin hallinnon – sanoo Yegor Sobolev, johtaja parlamentin valiokunta korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. – Se sisältää huomattavan tarkistamista lain, joka aloittaa työvaliokunnan ja osittain palauttamaan hänelle riippumattomuutta, avoimuutta ja valtuudet, jotka on aiemmin poistettu».

Bill №1660-D palasi korkeat palkat työntekijöille Bureau, joka turvaa tulevaisuuden taistelijoita korruptiota vastaan lahjuksia. Myös palaa ja sääntö, jolla kielletään työn Bureau henkilöiden viiden viime vuotta työskennellyt korruptionvastaisen yksikköä Security Service, sisäministeriön ja syyttäjät enemmän.

«Tämä sääntö oli yksi avain, joka poistettiin yönä ennen äänestystä, ja että oli tarpeen kääntyä lain – sanoo puheenjohtaja Vitali Shabunin. – Se ei saa työskennellä Bureau vanha “taistelijat” korruptiota vastaan, mikä on “naborolysya” siitä, että Ukraina – yksi korruptoituneista maista maailmassa ».

Yksi tärkeä oli paluuta lain tutkiva jurisdicton NAB entiset presidentit.Bill määritelty tarjouskilpailun valintamenettelystä johtajan NAB: selkeästi määritelty kelpoisuusvaatimukset ehdokkaita; kilpailukykyisen valikoiman komitean johtajan on oikeus haastatella tahansa määrä valittuja ehdokkaita, niin että komissio on avoin äänestyskierros dibraty kaksi tai kolme ehdokasta, joista Ukrainan presidentti määrää ehdokas nimitetään johtaja.

Toinen tärkeä innovaatio – luominen etsivä. Sisällä NAB real salapoliisityötä että tulee samanaikaisesti sekä tutkinta- ja operatiivisen henkilöstön. Tämä porukat voi vielä seurata pankkitilejä.

Toinen tärkeä askel on luoda korruptionvastaisen syyttäjälle, joka on valvoa noudattamista lakien aikana esitutkinnan NAB ja tukea syytetoimien asianmukaisissa menettelyissä.

Muuten, asiantuntijat huomauttavat, että nimittäminen Saakashvilin – tämä ei ole yksinkertainen kysymys. Onhan se merkitsee useita seurauksia kansainvälisissä suhteissa ja vaikuttaa vakavasti suhteita virallisten Tbilisi ja Kiovassa. “Nimittäminen Saakashvili ei ymmärrä eikä sen äänestäjät koska se merkitsisi epääminen kansalaisuuden, eikä erityisesti, Marhvelashvili …” – sanoi Vitaly Shabunin.

comments: