Antall angrep og provokasjoner av militante i Donbas økt

Antall angrep og provokasjoner av militante i Donbas økt. Dette fremgår av uttalelsen fra UD i Ukraina publisert på fredag 2 januar.

«Bare i dag registrert tretten tilfeller av slike angrep i området av bosetninger Debaltseve, Hnutove, Novohryhorivka, Trinity, Chornukhyne, Mayorsk, Krim og Donetsk flyplassen. Av spesiell bekymring er det faktum at de militante har igjen begynt å bruke flere rakettkaster BM-21 “Grad” artilleri og bombekastere, “- sa i en uttalelse.

“Vi anser disse handlingene som en bevisst overtredelse av avtalene Minsk og forsøk på å true den innsatsen som utøves i dag Ukraina og sine internasjonale partnere for å gjennomføre fredsplanen til president Poroshenko Ukraina”, – Utenriksdepartementet .

9. desember ble 2014 Donbass erklært en annen “stille modus”, men angrepene fortsette å skje. Ukrainske sikkerhetsstyrker og pro-russiske militante anklaget hverandre for å ha brutt våpenhvilen.

2 januar ved det tyske utenriksdepartementet rapporterte at representanter for Russland og Ukraina enige om å møtes for å diskutere spørsmålet om å få slutt på konflikten i Donbas. Den spesifiserer ikke når eller hvor møtet skal finne sted.

24 desember i Minsk holdt en ny runde med samtaler kontaktgruppen for oppgjør av situasjonen i Donbas. Under forhandlingene i Minsk, er partene enige om å utveksle fanger.

Senere, president i Ukraina Poroshenko sa at den 15. januar i det kasakhstanske hovedstaden Astana avholdt et ordinært møte mellom lederne av Ukraina, Russland, Tyskland og Frankrike for å løse situasjonen i Donbas.

Fra begynnelsen av april, ifølge FN, Donbas drept mer enn 4 tusen 700 personer.

comments: