І нашим і вашим – Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України

Китай підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України

Також МЗС Китаю виступає за розширення Ради безпеки ООН за рахунок представників Східної Європи.

Китай підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України. Про це сьогодні заявив спеціальний представник Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю з питання реформи Ради безпеки ООН Гао Юйшен на зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Наталією Галибаренко.

“Китайська сторона підтвердила незмінну підтримку Пекіном територіальної цілісності і суверенітету України”, – йдеться в повідомленні.

Спецпредставник МЗС Китаю також підтримав доцільність розширення представництва в Раді безпеки ООН з числа держав Східноєвропейського регіону.

Сторони висловили спільне переконання в необхідності підвищення ефективності діяльності ООН, включаючи реформування Ради безпеки.

Галибаренко зазначила, що наочним свідченням нагальність перебудови Радбезу ООН є неспроможність цього органу прийняти дієві заходи з метою припинення агресії проти України з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше постійний представник Китаю в ООН Лю Цзеи повідомляв, що Китай завжди поважав суверенітет і територіальну цілісність України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: