Індійська національна платіжна система може стати конкурентом Visa і MasterCard

Visa і MasterCard

Індійська національна платіжна система RuPay в недалекому майбутньому стане потужним конкурентом міжнародних Visa і MasterCard, принаймні, на індійському ринку.

До 2016 р. організація планує почати обслуговування кредитних карток. Для індійської торгівлі – це позитивні зміни, однак для міжнародних платіжних систем підвищення якості послуг RuPay означає появу нового конкурента.

«На прикладі дебетових карт, які платіжна система RuPay почала випускати раніше, видно, що в Індії існує величезний потенціал для безготівкових платежів», – зазначив голова Національної платіжної корпорації Індії.

У 2013 році платіжна система Rupay завоювала сферу вітчизняної електронної комерції і залучила 160 млн. користувачів. А до 2020 р. в Національній платіжній корпорації мають намір видати кожному індійцеві платіжну карту вітчизняної RuPay.

Незважаючи на амбітні плани, поки прийняття карт в країні залишається на невисокому рівні. Комерція побудована на готівці і не може швидко перейти на розрахунки в безготівковому форматі. Згідно з доповіддю WSJ, тільки 1,8% населення у віці від 15 років має доступ до кредитних карток.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: