У США почали надавати широкосмуговий доступ до Інтернету зі швидкістю 2 Гбіт/с

широкосмуговий доступ до Інтернету

Компанія Comcast офіційно оголосила вартість свого двогігабітного Інтернету для клієнтів – $300 в місяць.

Gigabit Pro – саме таку назву Comcast вибрала для найшвидших у світі комерційно доступних оптоволоконних інтернет-мереж, які надають широкосмуговий доступ до Інтернету зі швидкістю 2 Гбіт/с на прийом і віддачу. Це вдвічі швидше в порівнянні з Google Fiber і приблизно в 100 разів перевищує швидкість передачі даних в сучасних широкосмугових мережах, доступних американцям.

Як і у випадку Google Fiber, високошвидкісний інтернет Gigabit Pro доступний далеко не кожному. Оптоволоконними мережами передачі даних Gigabit Pro в даний час покриті міста семи штатів. Карта дає більш повне уявлення про нинішнє покриття мереж Gigabit Pro. Більше того, як зазначає Comcast, підключити Gigabit Pro зможуть тільки клієнти, які проживають на відстані трохи більше 500 м від оптоволоконних магістралей Comcast.

Саме підключення може обійтися абонентам в кругленьку суму – до $1000, при цьому за часом установка всього необхідного обладнання може зайняти від 6 до 8 тижнів. У деяких випадках може знадобитися навіть більше 8 тижнів. У разі Google Fiber підключення обходиться в $300, але цих витрат можна уникнути при підключенні певних тарифних планів, наприклад, Gigabit + TV ($120 на місяць). У той же час Gigabit Pro існує сам по собі і не йде в комплекті з іншими послугами Comcast.

Крім високої плати тільки за одне підключення, мінімальний термін укладання контракту становить 2 роки. Крім того, оператор обумовлює, що вартість тарифу та інші витрати можуть коригуватися, а реальна швидкість не гарантується і може варіюватися залежно від навантаження на зовнішні канали зв’язку і ресурси. Єдиним плюсом є спеціальна акційна ціна – $159 в місяць при укладенні дворічного контракту.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: