Україна і Кіпр підписали оновлену міжурядову угоду про уникнення подвійного оподаткування

ua-kipr

Україна і Кіпр підписали оновлену міжурядову угоду про уникнення подвійного оподаткування. Документ від України підписала міністр фінансів Наталія Яресько, від Кіпру – міністр енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Йоргос Лаккотріпіс за присутності президентів України та Кіпру.

Сторони підписали протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Кіпру про уникнення подвійного оподаткування і протидію податковим ухилянням щодо податків на доходи.

У разі підписання тексту нової Конвенції та її ратифікації парламентами України та Республіки Кіпр нові умови оподаткування пасивних доходів наберуть чинності не раніше 1 січня 2019 року.

У липні цього року український Мінфін домовилося з владою Кіпру про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів. Згідно з домовленостями, від оподаткування в Україні звільнятимуться лише ті доходи, які отримані резидентом Кіпру в результаті відчуження акцій та інших корпоративних прав, більше ніж 50% вартості яких прямо або опосередковано пов’язані з нерухомим майном, розташованим на території України.

Наразі єдиною вимогою для звільнення від оподаткування доходів у результаті відчуження майна резидентів Кіпру вважається розташування цього майна на території України.

11 грудня у Києві з офіційним візитом перебуває президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, а також кіпрські урядовці. Сторони підписали, серед іншого, міжурядову угоду про співпрацю у сфері вищої освіти, меморандум про взаєморозуміння в сфері енергетики, торгівлі, промисловості і туризму, а також у галузі енергоефективності й архівній справі.

Правда України

comments: