Світова економіка сповільнюється, а путляндію чекає голод і повний занепад

путляндія

Один з найвідоміших топ-інвесторів Марк Фабер заявив, що метастази гальмування світової економіки вже почали поширюватися по всьому світу, а наступний рік може бути не простим для інвесторів.

“Я не вірю, що світова економіка зцілиться. Я вважаю, що світова економіка знову зіткнеться зі спадом”, – сказав Фабер.

За його словами, уповільнення зараз помітно практично скрізь, і якщо враховувати шахрайство зі статистикою, економічна ситуація в середніх сім’ях по всьому світу не дуже хороша.

Якщо світова економіка відчуває себе відмінно, то чому звалилися товарні ринки? І як так сталося, що деякі валюти скоротилися більш ніж на 50% по відношенню до долара США протягом останніх трьох років? Як це відбулося?

“Так що я не вірю, що ми бачимо зцілення світової економіки. Навпаки, я вважають, що світова економіка сповільнюється і що, по суті, фондові ринки не особливо привабливі”, – вважає експерт.

Фабер зазначив, що під час появи всіх попередніх бульбашок на ринку активів кредитна маса росла дуже сильно. Це відбувалося c 1997 по 2000 рр., в 2003-2007 рр.

У випадку з Китаєм обсяг кредитів відносно розміру економіки зріс більш як на 50% за останні п’ять років, і це світовий рекорд.

“На мій погляд, економіка Китаю швидко сповільнюється. Я випивав днями з моїм другом, якому належать розкішні автосалони в Китаї. Він сказав, що продажі просто зіткнулися з цегляною стіною. Не сповільнилися, а потрапили в цегляну стіну. Експорт знизився, і продажі автомобілів знизилися в липні. Я думаю, що це вплине на інші економіки, що розвиваються, так як Китай є великим покупцем товарів і крупним торговим партнером для інших країн“, – заявив експерт.

Правда України

comments: