СБУ і ГПУ обшукують в Одесі компанію “Синтез Ойл” шахрая коломойського

kolomoiskyi

СБУ і ГПУ обшукують в Одесі компанію “Синтез Ойл” шахрая коломойського.

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Києва проводить обшуки в Одесі в офісі компанії “Синтез Ойл”, яка входить до групи “Приват” олігарха Ігоря Коломойського. Про це повідомляє речник СБУ Олена Гітлянська.

“Так, справу веде прокуратура Києва, ми в рамках відкритого ними кримінального провадження виконуємо невідкладні оперативно-слідчі дії”, – повідомила вона.

За інформацією джерела агентства в “Нафтогазі”, обшук проводиться в рамках кримінального провадження про нанесення збитків державній нафтотранспортній компанії “Укртранснафта”.

Як відомо, у вересні “Нафтогаз” просив прокуратуру Києва вивчити договір компаній “Укртранснафта” і “Синтез-Ойл” від 2009 року з надання послуг транспортування нафти за маршрутом “Приймально-здавальна ділянка “Одеса” – “Кременчуцький НПЗ” на предмет навмисного нанесення збитків колишнім керівництвом держкомпанії на чолі з оголошеним в розшук Олександром Лазорком.

За даними висновків ревізійної комісії, через невигідні контракти “Укртранснафти” з “Синтез Ойл” держкомпанія у 2013-2014 роках отримала 550 млн грн збитків.

Наприкінці жовтня 2015 року Господарський суд Одеської області не дозволив “Укртранснафті” отримати компенсацію від “Синтез-Ойл” за отримані 312,7 млн гривень збитків.

Правда України

comments: