Причиною часткового провалу реформ в Україні став брак єдності в парламентській коаліції

imiklosh

Причиною часткового провалу реформ в Україні став брак єдності в парламентській коаліції, слабка комунікація між законодавчою і виконавчою владою, а також між владою і суспільством в цілому, заявив екс-міністр фінансів Словацької Республіки, член Національної ради реформ в Україні Іван Міклош.

Як зазначає політик, у минулому році Верховна Рада схвалила лише 37% поданих урядом законопроектів, що є дуже низьким показником.

На думку Міклоша, уряд технократів Арсенія Яценюка успішно впорався з наслідками кризи (зокрема, лише за рік скоротив дефіцит бюджету з 10,3% до 2,5%), проте виявився зовсім не здатним проводити реформи.

“Технократи мали один істотний недолік: вони не були політиками, а тому не здійснювали комунікацію, що не робили політичну роботу. Вони не робили в достатній мірі того, що повинні робити міністри: спілкуватися з парламентом і суспільством, боротися за реформи, пояснювати їх громадськості” , – пояснив він.

26 квітня президент України Петро Порошенко вніс зміни до складу Національної ради реформ, ввівши словацького політика Івана Міклоша, польського реформатора Лєшека Бальцеровича, а також заступника голови АП Віталія Ковальчука. Раніше Іван Міклош висловлював готовність увійти до складу уряду Володимира Гройсмана. Він відзначав, що згоден увійти в “реформаторський” склад Кабміну за умови збереження за ним словацького громадянства, затвердження реформаторської та антикорупційної програми уряду.

Правда України

comments: