Диктатура путіна забороняє права і свободи людини та публічні звернення до органів держвлади

dyktatura-putina

Міністерство юстиції Росії розробило законопроект, який уточнює поняття «політичної діяльності» в законі про неурядові організації – «іноземні агенти». Текст документу опублікований на офіційному порталі проектів нормативних правових актів.

У Мін’юсті Росії, зокрема, пропонують віднести до політичної діяльності регулювання прав і свобод людини, публічні звернення до органів державного і місцевого самоврядування, а також поширення в інтернеті оцінок політики держорганів у ухвалених ними рішень. Також під це поняття потрапляють участь у зборах, мітингах, демонстраціях, ході, пікетах, проведення публічних дискусій і виступів.

У листопаді 2015 року президент Росії Володимир Путін на прохання членів Ради з прав людини доручив адміністрації уточнити поняття «політичної діяльності». У жовтні правозахисники заявили, що під приводом «ведення політичної діяльності» багатьом некомерційним організаціям, які не мають стосунку до політики, влада надає статус «іноземного агента».

За законом від 21 листопада 2012 року, в Росії «іноземним агентом» вважається некомерційна організація, яка отримує грошові кошти й інше майно від іноземних джерел і бере участь у політичній діяльності на території Росії.

Правда України

comments: