Біля будівлі суду в дні проголошення вироку Надії Савченко готують провокації проти іноземців

nadia-savchenko

У російському місті Донецьк біля будівлі суду в дні проголошення вироку (21-22 березня) у справі Надії Савченко готують провокації проти іноземців, народних депутатів України та адвокатів.

Про це один із захисників Савченко Микола Полозов написав у мережі.

«Надходять повідомлення, що прокремлівські радикальні організації типу «Антимайдан» і «НОД» готують провокації в ростовському Донецьку біля суду в дні проголошення вироку у справі Надії Савченко. Об`єктами даних провокацій можуть виступити іноземні представники, депутати Верховної Ради, адвокати», − повідомив Полозов.

Полозов повідомив, що українцям, які приїжджають до Росії з метою бути присутніми у суді під час оголошення вироку Савченко, відмовляють у в`їзді.

У той же час група народних депутатів від «Блоку Петра Порошенко» і «Батьківщини» разом з прес-секретарем президента України Святославом Цеголко вирушили до Донецька, щоб підтримати Савченко в суді 21-22 березня.

Савченко обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення на Луганщині влітку 2014 року. Російські прокурори вимагають для Савченко покарання у вигляді 23 років позбавлення волі.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Україна і Захід неодноразово зверталися до Росії із закликом звільнити українку. Російська влада заявляє, що будь-яке рішення з цього приводу неможливе до вироку суду в її справі.

Правда України

comments: