Близько 78 млрд євро буде коштувати автоконцерну Volkswagen так званий дизельгейт

dizelgeit

Факти фальсифікації Volkswagen показників викидів шкідливих речовин як у автомобілів на дизельному паливі, так і у деяких моделей на бензині, в даний час вже підтверджені документально, і, схоже, автоконцерну доведеться продати частину своїх цінних активів для того, щоб компенсувати неминуче відкликання машин, оплатити штрафи регулюючих органів і врегулювати колективні позови.

За даними Reuters, автовиробник тільки що домовився про кредитну лінію на 21 млрд євро, прийнявши умови кредиторів. У порядку її забезпечення Volkswagen Group довелося гарантувати 13 європейським банкам, що він готовий продати будь-який з своїх активів на значно більшу суму, щоб повернути гроші в обумовлений кредитною угодою термін, якщо не вдасться знайти інше джерело фінансування.

Першим на плаху може потрапити підрозділ MAN, що поставляє високопродуктивні дизельні та газові двигуни самого широкого спектру для різних галузей, редуктори, силові установки та інші промислові компоненти. Вартість активів MAN становить 4-5 млрд євро.

Анонімне джерело повідомило, що концерн може також відмовитися від брендів по випуску автомобілів класу «люкс» Lamborghini і Bugatti, а також від виробництва мотоциклів Ducati. Втім, як зазначає ресурс Road and Track, вартість цих активів відносно невелика, так як вони випускають продукцію обмеженими партіями і розраховані на специфічний ринок.

Знову ж таки, ці суми можуть виявитися краплею в морі, якщо розрахунки аналітиків швейцарського фінансового конгломерату Credit Suisse відповідають дійсності. За їхніми оцінками, «дізельгейт» обійдеться автоконцерну у величезну суму близько 78 млрд євро.

Правда України

comments: