Світовий банк і Японія не надають Україні 800 млн дол. через неприйняті закони

кредити

Україна не може отримати 800 млн дол. від Світового банку і Японії через невжиття відповідних законів.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько сьогодні у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

“40 млрд дол. – Це пакет, який був оголошений в березні на наступні 4 роки. Там три складові частини. Перша складова частина – 17,5 млрд від МВФ протягом 4 років. Ми вже отримали 5 млрд, і вони лежать на резервах НБУ. Таким чином, ми подвоїли дуже низькі резерви. Друга складова частина – це 7,2 млрд від наших багатосторонніх партнерів, у тому числі 1 млрд кредитних гарантій від США, який ми вже отримали. У тому числі 1,8 млрд, з ЄС вчора ви ратифікували, з якого ми не отримали ні цента. У тому числі 800 млн дол. – 500 млн Світового банку і 300 млн від Японії, ми не можемо отримати, бо два законопроекти ми не можемо прийняти в цьому залі. І ми 800 не отримаємо, тому що ми не виконуємо наше зобов’язання “, – заявила Яресько.

Також, вона відзначила, що остання частина коштів – це кошти, які мають бути заощаджені за рахунок реструктуризації зовнішніх боргів України.

“Ми над цим працюємо, але це не живі гроші, які хтось нам дає, це заощадження”, – зазначила Яресько.

Також вона нагадала, що в 2014 р Україна отримала від міжнародних партнерів кредитну підтримку на 9 млрд дол. і заплатити боргів на 14 млрд дол.

Нагадаємо, за словами Яресько, під реструктуризацію підпадає понад 23 млрд дол. зовнішніх боргів.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: