Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності схвалив заборону фінансових пірамід

fin-piramidy

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності схвалив остаточну редакцію законопроекту про заборону фінансових пірамід.

Про це повідомляє прес-служба Українського об’єднання ринків капіталу в мережі.

Законопроект №0959 від 27 листопада 2014 року “Про заборону фінансових пірамід в Україні” був рекомендований комітетом до другого читання.

“Фінансовою пірамідою є діяльність по залученню і / або використання фінансових активів (грошових коштів, цінних паперів, боргових зобов’язань та прав вимоги боргу, що не віднесені до цінних паперів), якщо при цьому є виплата матеріальної винагороди (доходу, премії) особам, фінансові активи яких були залучені раніше, яке здійснюється за рахунок залучення фінансових активів від інших осіб та / або перерозподілу таких активів між раніше залученими особами”, – йдеться в повідомленні.

До фінансової піраміди не належать операції з фінансовими активами, що здійснюються фінансовими установами під час надання ними фінансових послуг, визначених законом.

За залучення фінансових активів за допомогою фінансової піраміди передбачається кримінальна відповідальність у вигляді штрафів або позбавлення волі від 3 до 12 років.

Правда України

comments: