У МЗС Росії нові санкції Києва назвали «проявом цензури»

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали «проявом цензури» запровадження в Україні оновлених санкцій проти російських компаній і осіб.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова у коментарі російському виданню «Комерсант» заявила, що такий крок Києва є «проявом цензури з політичних мотивів».

«Київський режим використовує всілякі силові методи впливу на своїх громадян: від заборони музики і літератури до військової агресії проти свого народу», – додала Захарова.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль наразі не розробив заходів у відповідь, проте «не забуває про принцип взаємності».

«Ми дуже уважно відстежуємо ситуацію і, звичайно, не забуваємо про принцип взаємності… Наразі не готовий вам сказати (які кроки робитиме Москва у відповідь – ред.). В Україні не так багато якихось потужних інформаційних ресурсів, які мають популярність у російськомовному просторі», – цитує речника Володимира Путіна російське державне агентство ТАСС.

У Кремлі також назвали запроваджені Києвом санкції проти російських юридичних і фізичних осіб «недружнім і недалекоглядним» кроком, що порушує права українців на отримання інформації.

16 травня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб.

У списку 468 юридичних осіб – зокрема, сервіси «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», «Однокласники», сайти Mail.Ru Group, антивірусні компанії «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Економічні санкції також запроваджуються проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», РБК, ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», ТНТ, РЕН, ОТР.

Згідно з указом, інтернет-провайдери зобов’язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів.

Вперше Україна запровадила обмеження щодо Росії у вересні 2015 року. Це зробили у відповідь на анексію Криму і збройну підтримку сепаратистів на Донбасі.

 

 

​НА ЦЮ Ж ТЕМУ: 

Прощавайте «ВКонтакте», «Однокласники», «Яндекс» і Mail.Ru! УПЦ (МП) приготуватись (огляд соцмереж)

Порошенко підписав указ про санкції щодо «Яндекса», «Однокласників», «ВКонтакте»

«Укртелеком»: компанія вже почала виконувати рішення про блокування низки російських сайтів​

Шевченко: кіберполіція виконуватиме рішення про блокування доступу до низки російських сайтів​

Карикатура російського художника Сергія Йолкіна

comments: