У Запоріжжі розповідали, як не стати жертвою торгівлі людьми

У Запоріжжі на площі Маяковського до Міжнародного дня боротьби з торгівлею людьми відбулася акція «Лабіринт можливостей». Під час неї усі охочі громадяни змогли взяти участь у грі, під час якої волонтери моделювали потенційні ситуації, внаслідок яких людина може стати жертвою торгівлі людьми.

«З 90-го року 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Останнім часом, після 2014-го року, у нас більше виявлено постраждалих чоловіків. Їдуть чоловіки в трудову експлуатацію. До 2000 року була більш актуальна сексуальна експлуатація. У нас в місті Запоріжжі цього року ми виявили двох постраждалих від торгівлі людьми: одна – трудова експлуатація, а другий випадок – продана 15-річна дитина. Однак, думаю, що цифри значно більші, оскільки  проведені дослідження повідомляють, що кожна п’ята людина зіштовхувалася з цим чи знала про це», – розповіла організатор акції, голова правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя» Наталя Заїкіна.

Вона припускає, що часто люди можуть не звертатися за допомогою.

«Тому одне з наших завдань – казати, що це можливо, що за допомогою треба звертатися і її обов’язково отримають», – додала Заїкіна.

Також на площі була організована так звана «жива бібліотека»: можна було прослухати аудіозаписи розповідей українців, які стали жертвами торгівлі людьми. Крім того, волонтери роздавали жителям інформаційні буклети.

За 6 місяців 2018 року підрозділи Національної поліції України виявили 186 випадків торгівлі людьми. Підозри у вчиненні злочину оголосили 66 особам, 27 із них заарештовані

30 липня у світі відзначають Міжнародний день боротьби з торгівлею людьми.

comments: