Тимошенко заявила про наміри змінити Конституцію і провести референдум

Сьогодні, 24 серпня, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про наміри презентувати до виборів президента України в березні 2019 року проект нової Конституції. 

«Наша мета полягає у тому, щоб до чергових президентських виборів показати суспільству нову Конституцію, узгоджену із усією країною», – сказала вона, додавши, що над проектом працюють понад 100 науковців, філософів і конституціоналістів. 

Тимошенко, яка займала пост голови уряду в 2007-10 роках, заявила, що в новому варіанті Конституції буде передбачений справедливий підконтрольний суспільству суд, а також буде усунуто двовладдя між посадами президента і прем’єр-міністра. 

Читайте також: «Новий курс» Тимошенко на вибори

Лідер «Батьківщини» повідомила і про наміри провести одразу після виборів глави держави всеукраїнський референдум для ухвалення нового Основного закону. 

Серед інших заяв, які озвучила Тимошенко, були також твердження про те, що Донбас і Крим повинні бути повернуті Україні. Також претендент на пост президента вважає, що майбутнє України в об’єднаній Європі і що країна буде членом НАТО.

Як повідомляло Радіо Свобода, Президент України Петро Порошенко під час військового параду до Дня Незалежності в Києві 24 срепня заявив, що наполягатиме на закріпленні у Конституції прагнення приєднатися до Європейського союзу і вступити до НАТО.

comments: