Сімферополь: російські силовики допитали українську активістку, в якої провели обшук

Активістку Українського культурного центру з Сімферополя Ольгу Павленко, в будинку якої вранці 29 серпня російські силовики провели обшук, допитали в головному управлінні Слідчого комітету Росії в Криму. Про це повідомив кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Як повідомляється, Павленко допитували з приводу обшуку. За попередніми даними, стосовно української активістки здійснюється дослідча перевірка.

Кореспондент «Крим.Реалії» повідомив, що Павленко відмовилася коментувати подробиці допиту.

Публічних коментарів Слідчого комітету Росії з цього приводу немає.

Вранці 29 серпня проект «Крим.Реалії» повідомив про обшук в будинку активістки Українського культурного центру (УКЦ) Ольги Павленко за підозрою у зв’язках її та членів її сім’ї із забороненим на території сусідньої Росії «Правим сектором».

Знайомі активістки пов’язують обшук в її будинку з публікацією інформації про роботу УКЦ на проросійському сайті «Русская весна».

У квітні цього року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав «на бесіду» старший помічник російського прокурора Сімферополя Олексій Пучков. Співробітника прокуратури цікавила робота Центру і випуск газети «Кримський терен». Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений активістами з метою збереження і популяризації на півострові української культури. При цьому на учасників центру чинять тиск: викликають на допити і «бесіди» до правоохоронних органів, попереджають про неприпустимість екстремізму.

Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну в 2017 році після погроз та тиску з бок силовиків довелося залишити півострів.

comments: