Супрун розповіла, чому варто заводити домашніх тварин

Домашні тварини позитивно впливають на здоров’я людей, заявив в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

«Спілкування з тваринами буквально покращує настрій та робить нас щасливішими. Дослідники припускають, що це відбувається через зростання рівню гормонів окситоцину та нейромедіатора серотоніну, що разом забезпечують появу відчуття щастя. Крім того, у деяких дослідженнях було виявлено, що спілкування з тваринами має заспокійливий ефект, що сприяє зниженню артеріального тиску та зменшенню частоти серцебиття», – пише Супрун.

Вона розповіла про термін «пет-терапія», яку застосовують у медицині та реабілітації для покращення психічного та фізичного здоров’я.

«Для дітей з аутизмом терапія з тваринами працює як своєрідний соціальний каталізатор. Наприклад, собаки допомагають справлятися з браком сенсорної та емоційної обізнаності та викликати реакцію у дітей з низьким сенсорним та емоційним рівнем збудження. Таким чином, діти схильні більше взаємодіяти та використовувати мову. Позитивно впливають на соціальну поведінку дітей і морські свинки», – підкреслила Супрун.

Читайте також: 10 міфів, які розвіює Уляна Супрун

За її словами, тварини мають позитивний вплив на серце людини. На думку дослідників, власники собак і котів мають менший ризик появи серцево-судинних захворювань.

«У лікарнях використовують пет-терапію для пацієнтів, які проходять курси лікування та реабілітації, що пов’язані із сильним стресом. Наприклад, після пережитого стихійного лиха, аварії чи смерті близької людини. Взаємодію з тваринами застосовують навіть для військових, що страждають на ПТСР (посттравматичний стресовий розлад)», – зазначила Супрун.

Водночас вона зауважила, що для встановлення ефективності лікування симптомів такого розладу ще необхідні додаткові дослідження.

comments: