Суддя зупинив допит Порошенка у справі про держзраду Януковича

Головуючий на засіданні в Оболонському райсуді Києва, який розглядає справу за звинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича, 21 лютого перервав допит чинного президента Петра Порошенка.

Суддя Владислав Дев’ятко ухвалив таке рішення, звинувативши захист у небажанні допитувати свідка.

Перед цим Порошенко давав свідчення у режимі відеоконференції протягом приблизно години. Він відповів на запитання сторони обвинувачення щодо подій 2014 року, коли екс-президент Віктор Янукович утік до Росії, а Москва незаконно анексувала Крим.

Після цього Порошенко почав відповідати на питання захисту. Багато з цих питань суд відхиляв. Зрештою після запитань щодо обставин усунення Януковича від влади після його втечі і чому під час нещодавньої відпустки Порошенка на Мальдівах ніхто не ухвалив рішення про його самоусунення, суддя Дев’ятко заявив, що захист умисно ставить питання, що не стосуються кримінального провадження, і зупинив допит свідка.

Засідання суду перенесли на 22 лютого.

Захист Януковича після закриття засідання заявив, що їм не дали отримати відповіді на «незручні питання» до свідка, і звинуватив суд у подвійних стандартах.

Захисник Януковича Віталій Сердюк також заявив, що проситиме суд про повторний допит Порошенка.

У зв’язку з планованим допитом Порошенка, який спочатку мав особисто прибути до суду, в будівлі установи були посилені заходи безпеки. Зокрема, за словами журналістів, поліція додатково оглядала жінок на предмет написів на тілі.

Оболонський районний суд в кінці червня 2017 року розпочав заочний розгляд справи за звинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича. Події на Майдані розслідуються в окремому провадженні.

Екс-президент України Віктор Янукович, який втік до Росії після розстрілів на Майдані, всі звинувачення заперечує.

 

comments: